Полезни ореховки

AqAqНовак1826
08/03/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 266
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете костилките на фурмите, нарежете ги на парчета и ги залейте с водата. Ако вашите фурми са по-сухи, може да се наложи да добавите още вода и да изчакате по-дълго време, за да омекнат.

Прехвърлете фурмите заедно с водата в блендера и ги пасирайте, докато станат на каша.

Счукайте ядки до фини парченца или ги пуснете за кратко в блендера. Прехвърлете ги в купа, прибавете бакпулвера, ванилията и солта и разбъркайте добре.

Добавете пасираните фурми и тахана. Размесете добре, докато получите лепкаво тесто. С влажни ръце оформете ореховките - с големина на орех, и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете полезните ореховки до златисто в загрята на 150 градуса фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
alex
alex
01.04.2015 20:20
mnogo vkusno i polezno , super lesna recepta
2
0