Канелени охлювчета с орехи и сироп
Cimet pužići sa orasima i sirupom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Канелени охлювчета с орехи и сироп

Канелени охлювчета с орехи и сироп

МарияМария
Новак
24178102183
Канелени охлювчета с орехи и сироп
Снимка: Мария
1 / 3
13/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ако са ви останали 1-2 точени кори за баница, направете тези ароматни канелени охлювчета - разкошни са"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е допълнително количество брашно за разточване на корите.

Олио за намазване на всяка кора.

В рецептата за домашна баница със спанак споменах, че са ми останали няколко кори.

Написала съм съставките необходими за цялата доза, но както вече уточних, охлювчетата са от количеството, което ми остана.

За плънката за охлювчетата използвах орехи, кристална захар, какао и канела, също така добавих стафиди и сушени боровинки.

Полях със сироп от 1 чаша захар и 1 1/2 чаша вода. Получи се малко количество, но сладко.

Подредих корите една върху друга, като между тях намазах хубаво с олио.

Навих на руло сладката баница, като сложих плънката и нарязах на парчета,

Оставих да втаса, след изпичане залях със сироп канелени охлювчета с орехи и сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: