Грахова супа с аспержи

14/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бульон - 600 мл, зеленчуков
  • зелен лук - 1 връзка
  • грах - 450 г, замразен
  • аспержи - 150 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бекон - 3 резена, без кожа
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • хляб - 2 филии, стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се добавя заедно с бульона и замразения грах до кипване. Държи се около 15 мин. Прибавят се нарязаните аспержи.

Беконът се реже на малки парченца и се запържва, докато промени цвета си в златистокафяв. Оставя се в чиния на страна.

Хлябът се реже на кубчета и се запържва около 2-3 мин., след което се оставя върху кухненска хартия.

Готовият грах и аспержи се пасират. Супата се разсипва в отделни затоплени купи, добавят се крутоните и беконът.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар