gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Индийски ориз

Индийски ориз

Индийски ориз2 / 3
12/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • вода - 500 мл
  • масло - 2 с.л. Гхи (индийско масло)
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • кокос - 100 г кокосови стърготини
  • куркума - 2 ч.л.
  • кориандър - на зърна 2 ч.л.
  • кашу - 50 г
  • кориандър - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сварете. След това добре го разбъркайте с лимоновия сок.

Загрейте гхито, сложете към него кориандъра на зърна, куркумата, нарязаната чушка, кокосовите стърготини и натрошеното кашу.

Запържете го и след това добавете към ориза. Разбъркайте добре и сложете в предварително нагрята фурна за 10 минути.

Поднесете с пресни листа от кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: