Салата с печени чушки в буркани
Salata sa pečenim paprikama u tegli
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Салата с печени чушки в буркани

Салата с печени чушки в буркани

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8859k2k8k10
Салата с печени чушки в буркани
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
18/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Пригответе си тези страхотни чушки и винаги ще има вкусна салатка през зимата"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 5 кг
  • чесън - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • За маринатата
  • сол - 50 г
  • захар - 100 г
  • олио - 150 мл
  • оцет - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат и се слагат в тенджера с похлупак, за да се задушат. Така после по-лесно се почистват от люспите. Почистват се също от дръжки и семки, след което се нарязват на парченца.

В дълбок съд се приготвя маринатата, като се смеят солта, захарта, олиото и оцета.

Маринатата се разбърква, слагат се нарязаните чушки, нарязаните на дребно скилидки чесън и пресен магданоз.

Салатата се разбърква и слага в хладилника за няколко часа, като периодично се разбърква.

Маринованите чушки се разпределят в буркани заедно маринатата.

Затварят се плътно и се стерилизират за пет минути от завирането на водата.

Салатата с печени чушки в буркани е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: