Пиле с пармезан на фурна
Piletina sa parmezanom iz rerne
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с пармезан на фурна

Пиле с пармезан на фурна

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
6603k1k3k9
Пиле с пармезан на фурна
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
21/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"В чинията има една малка Италия - пригответе това вкусно пиле с пармезан за своите любими хора и вижте как изведнъж започват да са по-мили с вас"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • яйца - 1 бр., размер L
  • риган
  • босилек
  • мащерка
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 75 г
  • магданоз - 2 стръкчета
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • домати - 1 консерва на кубчета
  • моцарела - 100 г или топено сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гърдите се разрязват хоризонтално по дължина на две по-тънки парчета. Всяко парче се начуква.

Поръсват се със сол и черен пипер на вкус и се разтриват.

В дълбока чиния се разбират яйцата заедно със сухите подправки. В плитка чиния се смесва пармезанът с наситненият магданоз.

Всяко парче се овалва в пармезан, след това се потапя в яйце и после пак пармезан.

В сгорещено олио се изпържват панирените пилешки филенца до позлатяване, около 2 минути на страна. Когато са готови, се оставят настрана.

Наситненият чесън се запържва в останалото олио и се прибавят доматите със захарта, 1 с.л. риган, сол и черен пипер.

Оставя се на слаб огън около 5-10 минути.

В тава се изсипва готовият доматен сос, разпределят се пилешките гърди и отгоре на места се слагат парченца моцарела.

Слага се да се запече във фурната пиле с пармезан на фурна за 10-15 минути или докато се разтопи моцарелата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: