Италианска салата с паста и Моцарела

14/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 004
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • паста - 500 г ротини, или друг вид паста
  • бульон - 8 с.л., зеленчуков
  • чери домати - 500 г
  • моцарела - 300 г, на кубчета
  • мортадела - 6 резена по 150 г или друг вид колбас, навито на руло и изрязано напречно
  • лук - 1 глава, на ситно нарязано
  • чесън - 3 скилидки, на ситно
  • магданоз - 1 връзка, на ситно
  • босилек - на вкус, на ситно, нарязано
  • оцет - 5 с.л., винен
  • бял пипер - прясно смлян, на вкус
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • маслини - 100 г, без костилките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соса: Смесват се оцетът и бульона, захарта, зехтинът. Прибавя се чесънът, лукът, солта и белият пипер.

Ротините се варят според указанията на опаковката. Прибавят се доматите, моцарелата, колбасът и маслините.

Разбърква се внимателно и се оставя в хладилника за около час, преди да се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар