Класическо пържено фиде по китайски
Klasični prženi rezanci na kineski način
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Класическо пържено фиде по китайски

Класическо пържено фиде по китайски

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2632k8792k3
Класическо пържено фиде по китайски
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
25/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Надали може да изглежда по-вкусно това класическо пържено фиде по китайски"

Необходими Продукти

  • фиде - 200 г
  • пилешко филе - 200 г
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • гъби шийтаке - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л. тъмен
  • вода - 200 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с рязането на пилешкото месо на тънки ивици, след което обелваме лука, нарязваме го на едро, може и на шайби, зелената, червената чушка и моркова също режем на ивици, гъбите шийтаке ги режим на големи парчета.

Взимам и уок тиган и вътре прибавяме мазнината, слагаме на котлона да загрее.

При загрявката мазнина добавяме първо пилешкото месо сотираме го за малко с всички подправки.

Когато месото е сотирано, добавяме 1 чаша вода и 200 г фиде.

Оставяме за три минути да се сготви китайското ястие и да поеме водата фидето.

Най-накрая добавяме всички зеленчуци при фидето и пилешкото месо, сотираме ги с останалата мазнина за две минути на силен огън и сервираме топло класическо пържено фиде по китайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: