Фарфале с нахут, хумус и домати
Farfale sa leblebijama, humusom i paradajzom
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с нахут, хумус и домати

Фарфале с нахут, хумус и домати

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
6643k1k4k10
Фарфале с нахут, хумус и домати
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
25/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Толкова вкусно предложение за веган паста отдавна не бяхме виждали...Нападайте"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • домати - 500 г
  • нахут - 1 консерва
  • чесън - 6 скилидки, големи
  • спанак - 100 г или замразен 1 шепа
  • босилек - 1 ч.л.
  • червен пипер - ½ к.л.
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
  • градински чай
  • лук на прах
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • хумус - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се нарязват на хапки като за салата, а чесънът се обелва. Спанакът се измива и накъсва.

В тава се смесват нахутът, доматите, скилидките чесънът, спанакът и подправките. Поливат се с олио, разбъркват се да се овкусят добре и се пекат в предварително загрята на 200 °C фурна.

Пекат се общо 25 минути, като след 10-тата се разбърква. През това време се сваряват макароните, след което се отцеждат от водата, като се запазва ½ ч.ч. от нея.

Когато зеленчуците са готови, се изваждат и чесънът се намачква с вилица.

Хумусът се смесва със заделената вода и се добавя към фарфалето.

Прибавят се към тях и зеленчуците с нахутът и се разбъркват, докато всичко се смеси добре за нашето фарфале с нахут, хумус и домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: