Яхния с нахут и кашкавал
Janija sa leblebijom i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с нахут и кашкавал

Яхния с нахут и кашкавал

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
6603k1k3k9
Яхния с нахут и кашкавал
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
26/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Топла, ароматна и вкусна яхния с кашкавал, която да поднесете с любимия си хляб."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • нахут - 2 консерви
  • печурки - 5 - 6 бр.
  • доматен сос - 400 мл
  • вода - ¼ ч.ч.
  • мащерка
  • кориандър - млян
  • кимион - 1 щипка
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • захар - 1 ч.л.
  • кашкавал - 200 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, гъбите на по-едро, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържва лукът с гъбите и когато поомекне лукът, се добавя и чесънът и подправките. Кратко след това се прибавя нахут, разбърква се и когато се смеси добре с подправките, се изсипва доматеният сос и се добавя захарта. Налива се водата и се оставя да заври нахутената яхния.

Оставя се на слаб огън около 10 минути. След това се добавя настърганият кашкавал и се слага яхнията във фурната да се разтопи кашкавалът.

Получава се интересна вегетарианска яхния, която добре си върви с препечен хляб. На следващия ден като изстине се сгъстява, като стегне кашкавалът и при претопляне може да има нужда да се налее малко вода.

Яхния с нахут и кашкавал хапвайте, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: