Брауни с лимец и пекан

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6877k4k5k6
Брауни с лимец и пекан
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
27/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Неустоим сладкиш без бяло брашно! Любимото брауни с лимец и рожков."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 100 г мусковадо
  • масло - 80 г
  • шоколад - 100 г
  • брашно от рожков - 3 с.л.
  • брашно от лимец - 4 с.л. пълни
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • пекан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете в съд на водна баня маслото и шоколада.

Нарежете ядките пекан на едри парчета.

Разбийте яйцата със захарта.

Прибавете към яйцата шоколадовата смес на тънка струя, бъркайки.

След това пробавете брашното от рожков, което може да замените с какао. Добре е да го пресеете.

Финално добавете 4 пълни лъжици пълнозърнесто брашно от лимец и малка лъжичка бакпулвер, както и ядките.

Разбъркайте, до хомогенност и изсипете сместа в малка правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. Имах бял шоколад на капки и поръсих с тях шоко сладкиша, но не е задължително.

Печете сочното брауни в загрята на 200 градуса фурна за 18-20 минути.

След изпичане, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.

Изключително вкусно брауни с лимец и пекан.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: