Крехки пържоли с прясно зеле и лук
Krhke šnicle sa svežim kupusom i lukom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки пържоли с прясно зеле и лук

Крехки пържоли с прясно зеле и лук

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2061k4982k1
Крехки пържоли с прясно зеле и лук
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
27/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Крехки пържоли с прясно зеле и лук е комбинация, която никога не омръзва."

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр. свинска плешка или др. месо
  • зеле - 1/2 глава
  • лук - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 3 - 4 ск.
  • сол
  • олио
  • бира - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и се овкусяват с червен и черен пипер сол и олио.

Зелето се нарязва на дребно и се разстила в тавата за печене.

Посолява се, поръсва се с червен и черен пипер и се полива с олио.

Лукът се нарязва на кръгчета и се подрежда върху нарязаното зеле. Тук се нарязват и скилидки те чесън.

И така върху лука се подреждат овкусените пържоли. Поливат се с бирата.

Покриват се с фолио и се пекат във загрята фурна на 200 градуса около час. Маха се фолиото и се запичат за цвят за кратко, за да не станат сухи.

Поднасяме готовите пържоли със зелето от тавата.

Хапваме, докато ястието е още топло.

Крехки пържоли с прясно зеле и лук е комбинация, която никога не омръзва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: