Праз с ориз и сини сливи
Praziluk sa pirinčem i plavim šljivama

Праз с ориз и сини сливи

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3054k1k2k2
Праз с ориз и сини сливи
Снимка: Дони Ники
1 / 3
28/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Праз с ориз и сини сливи е традиционна постна гозба от родната кухня - ароматът е несравним"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Ориза се почиства и измива добре и се оставя за 30 минути покрит с топла вода и сол (1 ч.л.)

Ситно нарязаният праз се запържва с олиото за кратко, добавя се оризът, който се изплаква от солената вода , и се задушава, без да се добавя никаква течност за 3-4 минути, за да се запечата и не се кисне.

Долива се топла вода, да покрие продуктите, и се овкусява.

Разбърква се периодично, при необходимост се добавя още вода до готовност на ориза.

Добавят се измитите сини сливи пет минути преди да се изключи оризът с праз.

Още топло праз с ориз и сини сливи се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: