Солен кекс с карфиол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k17k12
Солен кекс с карфиол
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
29/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Есенния солен кекс се оцветява заради орехите и бадемите в моя случай бяха небелени, което е добре дошло при разрязване, за да се виждат и открояват красивите розички карфиол."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разчленете карфиола на розички и ги пуснете във вряща вода за около 10 минути или докато омекнат. Не трябва да са преварении и да се разпадат. След като е готов, хубаво го отцедете от водата и оставете да поизстине.

Накълцайте на много ситно бадемите и орехите. Също така може да ги смелите в блендер, но внимавайте да не станат на паста.

Пригответе тестото за соления кекс като разбиете яйцата със солта и след това добавите млякото и олиото. Сложете пресято с бакпулвера брашно на части, а накрая добавете черния пипер, настърганите сирена и ядките.

Разбъркайте и сипете сместа във форма за кекс с вместимост 1.5 л. предварително намазнена.

Заравнете отгоре и сложете розичките карфиол като натискате, за да потънат в тестото.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до хубав златист загар.

След като соленият кекс е готов, оставете го във формата за 10 минути, преди да извадите и прехвърлите върху поднос.

Може да консумирате кекса с карфиол, докато е топъл!

*Есенния солен кекс се оцветява заради орехите и бадемите (в моя случай бяха небелени), което е добре дошло при разрязване, за да се виждат и открояват красивите розички карфиол.

Добър апетит с моя солен кекс с карфиол!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: