Мини рибни специалитети от мерлуза
Mini riblji specijaliteti od oslića
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Мини рибни специалитети от мерлуза

Мини рибни специалитети от мерлуза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k16k17k12
Мини рибни специалитети от мерлуза
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
30/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Аз задължително поднасям това бързо и вкусно рибно предястие с майонеза - идеална комбинация за тези рибни мъфини"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 230 г 2 филета без кожа и кости (хек)
  • яйцa - 1 бр. XL
  • заквасена сметана - 30 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • доматена паста - 25 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • магданоз - стръкчета за украса и свежест
  • чили сос - няколко капки
  • майонеза - за поднасяне (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерлузата се смила на рибна кайма и се смесва с разбитото яйце, заквасената сметана, бакпулвера, солта, черния пипер, доматената паста и няколко капки чили сос.

Хубаво се разбърква до хомогенност.

Сместа се разпределя във силиконови формички за мъфини, които се покриват/ завиват със стреч фолио. Поставят се в уред за готвене на пара и се готвят точно 25 минути. След това се изваждат от уреда и се оставят да изстинат (може и да не се чака да изстинат напълно).

Ако нямате уред за готвене на пара, изпечете рибни мезета в загрята на 180 °C фурна, докато хванат златиста коричка (тогава не ги завивайте в прозрачно фолио, може а с алуминиево или нищо. Определено стават много по-сочни, когато са на пара, трябва да отбележа.

Извадете от формичките и подредете рибните мъфини в елегантни чинийки за предястие. Капнете отгоре чили сос и украсете със свежи листенца магданоз.

Аз задължително поднасям това бързо и вкусно предястие с майонеза - идеална комбинация.

Добър апетит с моите мини рибни специалитети от мерлуза!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: