gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини със сметанов сос

Тортелини със сметанов сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k2k
Тортелини със сметанов сос1 / 4
21/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Вкусно италианско ястие само за 45 минути - елате при нас и вижте как с прави"

Необходими Продукти

  • тортелини - 600 г, с плънка от месо
  • сметана - 150 мл, течна
  • пармезан - 150 г, настъргано
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • индийско орехче - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава. Залива се с бялото вино, прибавя се сметаната.

Добавя се на ситно нарязаният магданоз, като се оставя няколко клончета за украса.

Тортелините се варят според указанията на опаковката, отцеждат се и се заливат със соса. Декорират се с магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: