gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювечета с карначета

Гювечета с карначета

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8799k2k8k10
Гювечета с карначета
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
01/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Сервират се с по една люта чушка гювечета с карначета и се наслаждавате на вкусна зимна гозба и домашен уют."

Необходими Продукти

  • варени картофи - 2 бр.
  • домати - 1/2 ч.ч. пасирани
  • лук - 1 глава червен
  • зелени чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • карначета - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • люти чушки - за гарнитура консервирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на две гювечета се поставят нарязаните на кубчета сварени картофи.

Прибавят се настърганите или пасирани домати, нарязаният на полумесеци червен лук и зелена чушка.

Зеленчуците се поръсват със сол и малко олио. Отгоре се навива на спирала по едно карначе, в което се напъхват по парчеца чушка, лук и резенчета пресен домат.

Гювечетата се похлупват и слагат в студена фурна и се готвят около 45 минути на 220 °C.

Изваждат се и посредата на всяко се чуква по 1 яйце.

Гювечетата се връщат в изключена фурна, докато се втвърдят леко под действието на остатъчната топлина.

Сервират се с по една люта чушка гювечета с карначета и се наслаждавате на вкусна зимна гозба и домашен уют.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: