Салата Айсберг с хрупкаво пиле и чуден сос
Ajsberg salata sa hrskavom piletinom i neobičnim sosom
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Салата Айсберг с хрупкаво пиле и чуден сос

Салата Айсберг с хрупкаво пиле и чуден сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k16k12
Салата Айсберг с хрупкаво пиле и чуден сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
04/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хапвайте с удоволствие и хубаво настроение салата Айсберг с хрупкаво пиле и чуден сос - прекалено вкусна, за да не я опитате"

Необходими Продукти

  • айсберг - 1 бр.
  • пилешки гърди - 1 бр. (или 1 и 1/2)
  • яйца - 1 бр.
  • галета - за овалване (от по - eдрата)
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • За соса
  • кисели краставички - 100 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • орехи - 50 г сурови
  • зехтин - 30 мл
  • оцет - 15 мл (в зависимост колко са кисели краставичките)
  • сол - 1 к.л.
  • риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете пилешките гърди и ги оставете да се отпуснат на стайна температура. Идеята е да не са много студени, когато ще ги пържим.

Измийте добре айсберга, отцедете хубаво от водата и накъсайте в голяма салатена купа.

Чудния сос за салатата пригответе в блендер или нутри булет, за да ви е по- лесно:

Сложете в каничката на уреда всички съставки за соса и блендирайте за около минута на високи обороти.

Сипете соса - дресинг върху айсберга.

Идва ред на панираното пиле.

Може да панирате пилешките гърди цели или на хапки, както ви е удобно.

Оваляйте в брашно, яйце и едро натрошена галета. Изпържете до златисто и извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Не чакайте панираните филенца да изстинат, а ги нарежете на ленти и поставете в зелена салата с пилешко.

Хапвайте с удоволствие и хубаво настроение салата Айсберг с хрупкаво пиле и чуден сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: