Начин на приготвяне
Смесвате продуктите за тестото в реда на написването им. Аз работих с телена бъркалка.
Когато сместа е готова, изсипвате половината в намазана с масло и посипана с брашно форма за кекс с диаметър 24 см. Сега идва ред на цветната част, към пулпата (можете да ползвате същото количество смлени ядки, ако е така, ще ги объркате с лъжица от тестото), добавих какаото и разбърках, след това с лъжица разпределих върху тестото.
Отгоре изсипах останалата кексова смес. Пекох на 160 °C без вентилатор до суха клечка около 40 минути, но зависи от фурната и ще трябва да се проверява.
Готовия кекс оставих за 5 минути в изключена фурна, доста пухкав и висок се получи и това помага да стане с идеална текстура.
След като го извадих от фурната шарения кекс, го изчаках още 10 минути, за да се охлади леко, и го обърнах върху поднос.
Много красив, разпукан, че чак имах двоумене как да го оставя - с горната част, без пудра захар или с долната и с пудра захар. И...виждате коя идея е победила.
Ако ви е харесала рецептата за кекс с бадемово мляко и най-вече получения резултат, можете да я пробвате.
Ако имаш още бадемово мляко под ръка, опитай и другите ни вкусотии с бадемово мляко.
Коментари