Сладкиш с дюли и орехи
Kolač sa orasima i dunjama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с дюли и орехи

Сладкиш с дюли и орехи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8789k2k8k10
Сладкиш с дюли и орехи
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
05/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Сладкиш с дюли и орехи е толкова вкусен и ароматен, че ти се иска само да го съзерцаваш - красота"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно с една чаена чаша захар.

На струйка се налива олиото, след него се прибавя киселото мляко, като разбиването продължава.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и ванилията. На няколко пъти се добавя към яйчената смес, бърка се с шпатула до пълното му усвояване.

Дюлите се обелват, почистват се от семки и се настъргват на едро ренде. Поръсват се със захар и канела, след което се объркват.

Половината от кексовата смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тавичка.

Отгоре на равномерен слой се разпределят настърганите и овкусени дюли, и начупените на парченца орехи. Следва останалото кексово тесто.

Сладкишът с дюли се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за 40 минути.

Когато е готов сладкишът с дюли и орехи, се оставя да изстине, поръсва се с пудра захар и нарязва на парчета.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: