gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бананов кекс с ванилова кремглазура

Бананов кекс с ванилова кремглазура

МариетаМариета
Новак
61637
Бананов кекс с ванилова кремглазура1 / 3
19/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10 парчета

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват. Яйцата се разбиват в отделен съд, докато удвоят обема си. Содата се смесва с киселото мляко. Брашното се пресява и се поръсва със солта.

Постепенно, при непрекъснато бъркане към яйцата се изсипва половината брашно, налива се половината кисело мляко и процедурата се повтаря, като се продължава да се бърка.

Трябва да се получи хомогенна смес.

Бананите се пюрират с прясното мляко, наливат се в брашнената смес и се разбърква добре. Добавят се смесените с брашно и захар и се ароматизира с ванилията.

Тестото се пресипва в намазнена и набрашнена тава. Пече се около 25-30 мин. в предварително сгорещена до 160 градуса фурна.

Крем сиренето се разбива в купа и към него се добавя разтопеното (негорещо масло). Ароматизира се с лимонената есенция и ванилията и постепенно, като се бърка, се сипва пудрата захар.

Трябва да се получи гъста хомогенна смес.

Охладеният кекс се обръща на подходящ поднос и се залива с изстиналата глазура, след това се оставя да стегне.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: