Майсторски сушен свински врат
Majostorski sušen svinjski vrat
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Мезета»Майсторски сушен свински врат

Майсторски сушен свински врат

ВасилВасил
Новак
83458
Майсторски сушен свински врат
Снимка: Васил
1 / 4
05/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Колко червено вино пие този сушен свински врат според вас?"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • сол - 30 г на кг
  • витамин с - таблетки 0.500 1 до 2 бр.
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • пушен червен пипер - по 5 г на кг
  • чубрица - 5 - 6 г на кг
  • чимен - 5 г на кг
  • чесън - две скилидки
  • стартерна култура - според указанието
  • коняк - качествен около 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркваме всички подправки с коняка и втриваме хубаво в свинския врат, следва вакуум в хладилника за 20-25 дни, като ежедневно се масажира месото.

След изваждането от вакуума, изплакване във вино (аз го направих в домашно червено, отелово).

Подправяме с подправки по желание (аз сложих чубрица, червен пипер, чимен) и увиваме в колагенови фолио.

Оставяме за около 10-15 часа на стайна температура, след което сушене на терасата - до 40-45 % загуба на теглото, като пресовам на 5-ти-6-ти ден и отново към 15-тия свинската пастърма.

След като е готов майсторският сушен свински врат, го вакуумираме отново и прибираме в хладилника за около месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: