gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушки, пълнени с кайма и ориз

Чушки, пълнени с кайма и ориз

PolinnaPolinna
Новак
11718
Чушки, пълнени с кайма и ориз1 / 5
25/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции5
"Любима рецепта за пълнени чушки, която винаги приготвяме с удоволствие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката. Нарязваме на дребно зеленчуците и ги запържваме за кратко в малко мазнина, към тях прибавяме и ориза, който също запържваме до прозрачност. Добавяме 1 ч.ч топла вода или бульон, оставяме да покъкри, докато оризът се подуе. Оттегляме от котлона и поръсваме с червен пипер и малко сол.

Дойде ред и на каймата. Запържваме я отделно в мазнина с чесъна, докато стане на трохи (можете да добавите и 1 домат, нарязан на много дребни кубчета), наливаме 50 мл гореща вода, добавяме сол, черен пипер и оставяме на котлона, докато се поеме течността. В края добавяме чубрицата и сваляме от котлона.

Оризът и каймата се смесват, след като вече са готови.

Почистваме чушките, осоляваме ги отвътре, като запазваме капачетата им. Пълним чушките с приготвената плънка, като потапяме отворите в брашното, слагаме капачетата (можете да си направите и капаче от кръгчета домат, в случай че по някаква причина вашите не са се получили).

Ако капачетата са от доматите, след като затворите чушката, отново потопете в брашното. Поливаме обилно с олио, посоляваме. Наливаме вода на дъното на тавата и ги слагаме за печене в предварително загрята на 180 градуса за около 40-45 мин.

Застройката се приготвя по следния начин: Смесваме киселото мляко заедно с брашното, след като се получи еднородна смес прибавяме 1 по 1 яйцата и осоляваме. Разбиваме с помощта на тел или вилица и прехвърляме сместа в тенджерка. Загряваме на бавен огън с малко вода, като следим течността да не кипне. Когато соса се сгъсти, махаме от котлона. По желание можете да накълцате на дребно пресен магданоз и копър.

Да Ви е сладко! :)

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: