Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Неаполитана

Спагети Неаполитана

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Спагети Неаполитана1 / 3
25/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Спагети Неаполитана - мигновено грабват сърцето на всеки, който ги опита"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 опаковка
  • домати - 2 ч.ч., обелени и ситно нарязани
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • чушки - 1/2 ч.ч.
  • червено вино - 150 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • пармезан - 5 с.л.
  • босилек - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се пресова и се запържва в зехтина. Добавя се лукът, доматите, чушките, бульонът, виното, магданозът и босилекът.

Сосът трябва да поври около 15 мин. Овкусява се с черния пипер и солта.

Спагетите се варят според указанията на опаковката и се смесват със соса. При сервиране се поръсват със сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Много вкусни станаха спагетите, само вместо пармезан сложих кашкавал.
23.03.2020 22:38