Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера. Заливат се с вода и се варят до готовност.
Водата се отцежда и картофите се оставят да изстинат.
Почистват се рибките сафрид. Разцепват се от долната дупчица към главата. Главата се отрязва и се отстраняват вътрешностите. Когато всички сафридчета са почистени, се измиват добре.
В дълбока чиния се смесват двата вида брашно. Добавя се сол и чесън на прах. Всички сухи съставки се разбъркват.
Рибките се овалват добре и отвътре откъм коремчето. Нареждат се върху дъска.
Когато всичкия сафрид е овалян в панировката, се оставят за кратко, докато се приготви картофената салата.
Картофите се нарязват на кубчета. Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета. Добавя се към картофите. Отцежда се сока на половината лимон. Добавя се сол на вкус и олио. Разбърква се добре. Салата се оставя да поеме овкусяването.
В тиган се слага олио да загрее. Изпържва се сафридът от двете страни.
Сервира се порция пържени сафрид с картофена салата и резен лимон.