Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен сафрид с картофена салата

Пържен сафрид с картофена салата

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пържен сафрид с картофена салата
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
07/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Порция пържени сафрид с картофена салата и резен лимон - вечеря за душата"

Необходими Продукти

  • за салатата
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • за сафрида
  • сафрид - 1 кг
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • пшеничено брашно - 3 с.л.
  • чесън на прах - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера. Заливат се с вода и се варят до готовност.

Водата се отцежда и картофите се оставят да изстинат.

Почистват се рибките сафрид. Разцепват се от долната дупчица към главата. Главата се отрязва и се отстраняват вътрешностите. Когато всички сафридчета са почистени, се измиват добре.

В дълбока чиния се смесват двата вида брашно. Добавя се сол и чесън на прах. Всички сухи съставки се разбъркват.

Рибките се овалват добре и отвътре откъм коремчето. Нареждат се върху дъска.

Когато всичкия сафрид е овалян в панировката, се оставят за кратко, докато се приготви картофената салата.

Картофите се нарязват на кубчета. Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета. Добавя се към картофите. Отцежда се сока на половината лимон. Добавя се сол на вкус и олио. Разбърква се добре. Салата се оставя да поеме овкусяването.

В тиган се слага олио да загрее. Изпържва се сафридът от двете страни.

Сервира се порция пържени сафрид с картофена салата и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: