Сьомга със сос от копър
Losos sa sosom od mirođijeSalmon with Dill Sauce
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Сьомга със сос от копър

Сьомга със сос от копър

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2492k7052k5
Сьомга със сос от копър
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
08/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Крехка сьомга, поднесена с приятен сос за разкош"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • пресен копър - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • пипер меланж - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се измива добре и се реже на парчета с ширина около 3 см.

В купичка се смесват съставките за маринатата - сокът на един лимон, скилидка пресован чесън, копърът, нарязан на ситно.

С получената смес се полива рибата, след като предварително е подредена в тава, с хартия за печене и намаслена със зехтин, за да не залепнат филетата.

Сьомгата се слага с кожата надолу.

Посолява се със сол и пипер и се оставя за час-два в хладилника.

След това се пече във фурната, в най-ниската й част, на 200 градуса с вентилатор. След около 20 минути рибата е изпечена.

Печената риба се изважда от тавата, а сосът, който се е отделил, се пресипва в сосиера.

Този свеж сос е чудесно допълнение към сьомгата.

Сьомгата със сос от копър е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: