Кюфтенца с киноа

27/03/2014
Мариана
отМарианаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4-5
  • Преглеждания общо11 388
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се залива със студена вода в съотношение 1:2, кипва се и се вари на тих огън около 15-20 минути. Зрънцата на киноата набъбват и стават прозрачни на цвят. Сварената киноа се изплаква със студена вода и се отцежда много добре. Оставя се настрана, за да изстине.

В отделен съд се смесват подправките, ситно нарязаният лук (по желание може леко да го задушите), настъргания кашкавал и едно яйце. Добавя се киноата и продуктите се объркват до получаването на еднородна смес.

С навлажнени ръце се оформят кюфтенца с големината на орех. Ако кюфтенцата се разпадат, може да се добави още 1 яйце към сместа за спойка.

Оформените кюфтенца се овалват в брашно и се изпържват от двете страни до готовност в силно загрята мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0

Коментари (2)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
28.04.2016 18:21
Малко и от инките да вземем.
0
0
лидия
лидия
19.08.2015 16:47
хубаварецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни рецепти