Печен лук на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Печен лук на фурна1 / 3
29/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Уникално мезе, с което ще оберете овациите на всички гости"

Необходими Продукти

  • лук - 6 глави сладък
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 с.л. пресен или риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете главите лук и ги нарежете на филийки с големина около 2 см. Подредете ги една до друга в тава, дъното на която предварително сте намазали с 1-2 с.л зехтин.

Смесете останалия зехтин с балсамовия оцет и с получената емулсия залейте лука. Подправете със сол и черен пипер. Лукът се пече около 40 - 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване и омекване.

Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: