Шпикован свински врат

27/03/2014
Цветана
отЦветанаНовак
"Ако ще готвите свински врат, нека е по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 098
  • Преглеждания за месеца490
  • Преглеждания за седмицата257
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното свинско месо се натърква със сол и черен пипер от всички страни. С помощта на остър нож се правят малки разрези, в които се пъхат скилидки чесън.

Продуктите за маринатата се разбъркват до получаването на еднородна смес, в която месото се маринова. Овкусеният врат се увива в алуминиево фолио и се прибира в хладилник минимум за 12 часа.

На следващия ден фолиото се отстранява и месото се овкусява и с останалите подправки - кимион и розмарин.

Прехвърля се в предварително намазнена тава, залива се със 100 мл бира, завива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 220 градуса за около 40 минути.

После температурата на фурната се намалява на 180 градуса и вратът се пече около 1-1 1/3 часа. Фолиото се отстранява, добавят се почистените и нарязани на кубчета картофи, покриват се с маслото, заливат се с останалата бира и всичко се пече до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар