gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с течен център

Кекс с течен център

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Кекс с течен център1 / 3
29/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене13 мин.
Общо38 мин.
Порции5-6
"Не малко суфле, а цял кекс с течен център сме ви приготвили - да ви е сладко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня, сваля се от котлона и към него се добавя кравето масло. Сместа се разбърква до хомогенност и се оставя настрана.

В отделен съд внимателно се отделят белтъците от жълтъците. Жълтъците се прибавят към шоколадовата смес при непрекъснато бъркане. След това се прибавя предварително пресятото брашно и се разбърква, докато сместа го поеме.

Време е да се добавят разбитите белтъци и пресятата пудра захар и сместа да се ароматизира с ванилията. Така приготвената смес се разпределя във форма за печене, предварително намазнена и набрашнена.

Кексът с течен център се пече около 10-13 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: