Начин на приготвяне
За тези невероятни масленки оставете маслото, двата вида захар в купата на вашия миксер и разбъркайте на висока скорост за 3 минути, докато се смесят добре.
Намалете скоростта до средна и добавете ванилията, последвана от яйцата, добавяйте яйцата едно по едно. Разбийте за още една минута и след това добавете двата вида брашно, бакпулвера, солта и лимоновата кора.
Разбъркайте отново за кратко време. Накрая добавете нарязаните фурми, шамфъстъка и разбъркайте с помощта на шпатула или дървена лъжица.
На голямо парче пергаментова хартия разделете тестото на две и оформете всяка половина като дълъг цилиндър, около 25х5см. Завийте с пергаментова хартия и оставете в хладилника за поне 1 час.
Оваляйте всеки цилиндър в захар и ги нарежете на филийки с дебелина 1 см.
Подредете филийките коледни бисквити върху тава, покрита с хартия за печене, на разстояние около 2 см една от друга и печете в предварително загрята фурна на 175°C с вентилатор за 10-12 минути.
Оставете маслените бисквити да се охладят напълно преди сервиране.
По идея на Rinkafuka Kirukatomoruka са тези маслени бисквити с фурми и шамфъстък.