Оризов пудинг с ядки
Rice Pudding with Nuts

Оризов пудинг с ядки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Оризов пудинг с ядки1 / 2
11/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Класически десерт, който лесно може да приготвите по тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • масло - 1 ч.л.
  • ориз - 5 пълни с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • мляко - пълномаслено 1 л.
  • стафиди - 2 с.л. смес от жълти и черни
  • фъстъци - зелени 1 с.л. накълцан
  • бадеми - 1 с.л. накълцани и леко препечени
  • кардамон - 1/2 ч.л.на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещявате маслото в една тенджера, но не го препържвайте.

Сложете ориза и на много слаб огън го бъркайте около 1 мин. Върху него налейте млякото и захарта и варете, докато млякото се изпари наполовина като от време-на време разбърквате. Добавете стафидите и ядките и изсипете всичко това в подходяща тавичка.

Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна 15 мин. Ако не желаете да го печете, може да продължите варенето още 15 мин.

Ако разполагате с лотосови семена, можете да ги препечете леко, да ги начупите грубо и с това да поръсите сладкиша. Те могат да се добавят към пудинга и заедно с другите ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: