Рибена чорба по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Рибена чорба по руски1 / 2
05/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • мерлуза - 700 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • брашно - 50 г
  • домати - 300 г
  • бяло вино - 50 мл
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • яйца - 4 бр. (само жълтък)
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • картофи - 300 г
  • лимонов сок - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото рибно филе се нарязва на порции, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с бялото вино и се оставя да престои 15 минути.

Приготвя се запръжка от олиото, нарязания на дребно лук, част от доматите и от брашното. Запръжката се разрежда с топла вода.

След като кипне, в бульона се добавят обелените и нарязани на дребни кубчета картофи и домати и накрая — рибата. След като ври 20-25 минути, супата се застройва с разбитите жълтъци, разредени с малко вода и затоплени с бульон от супата.

Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок и ситно нарязан магданоз или копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: