Руска подлучена рибена чорба

03/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 315
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, измива се, филето се нарязва на едри кубчета, които се поръсват със сол и се оставят за 2-3 часа на студено.

От рибните отпадъци (глава, перки и т. н.), нарязаните моркови и целина се прави рибен бульон, прецежда се, прибавят се олиото, ситно нарязаният лук и картофите, нарязани на кубчета. Вари се до омекване.

Добавя се размитото в малко хладка вода доматено пюре и дафиновият лист и рибата се оставя на тих огън около 15 минути. Готовата супа се поръсва със ситно нарязан копър и се поднася с отделно приготвен счукан чесън с оцет и магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар