gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени Картофи»Задушени картофи в йенско стъкло

Задушени картофи в йенско стъкло

MarianaMariana
Джедай
5618583k
Задушени картофи в йенско стъкло1 / 2
04/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Невероятно! Просто поставяте картофките в йената, овкусявате и печете. А след това лапате тази вкусотия без да може да спрете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за около 30 минути пресните картофи в хладка вода, след това ги измийте добре. Оставете ги цели или ги срежете на едро, ако картофите са по-големи.

Сложете ги в тенджера от йенско стъкло. Залейте с бульон, посолете на вкус и добавете зехтина (който може да замените и с 60 г масло). Похлупете съда, уверете се, че не е мокър от външната страна и го сложете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Картофките се пекат около 25 минути. Изваждат се и се проверява дали са се задушили добре. При нужда се добавя още малко вода или бульон и се задушават още 15-ина минути.

Преди поднасяне се поръсват със ситно нарязан пресен копър. Може да се добави и накълцан чесън за по-наситен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: