Начин на приготвяне
Не слагам орехи, защото в моето семейство тиквеникът се предпочита без тях. Вие може да си сложите.
Пригответе си формички от хартия за печене. Вземете някакви купички или чашки. Покрийте ги с хартията по размера им. В тях се слагат тиквените мъфини.
Тиквата се обърква със захарта и канелата. Изсипете я в гевгир и я поставете над някакъв съд. Правя това, защото тиквата почва да си пуска сок, който ще направо тиквеника много мокър.
Вземат се две кори, като върху горната се слага малко олио. Слага се от тиквата, като се разпръсква по цялата кора. Навива се руло, което после се сгъва на кравайче, като края се подпъхва отдолу. Наредете мъфините в предварително приготвените формички от хартия.
Моите тиквени мъфини изпекох в еър фрайъра #in на програма bake - 170°C. 10 минути с хартията за печене. След това ги извадих и обърнах за още 10 минути.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия