gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Желирана риба по руски

Желирана риба по руски

Нина НордНина Норд
Джедай
3062082k
Желирана риба по руски1 / 2
08/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и нарязана на парчета риба се сварява и се охлажда. Бульонът се прецежда добре и в топлия бульон се разтваря желатинът, предварително смесен със студена вода.

Когато бульонът изстине, се добавят белтъците, лукът, морковът, коренът от магданоз и всичко се оставя да кипи, докато бульонът не стане съвсем прозрачен.

Прецежда се през марля и се охлажда. На дъното на плато или голяма чиния се налива малко желе, разпределят се парчетата риба, отгоре се слагат резенчета лимон и нарязан магданоз. Залива се с останалото желе и се оставя в хладилника. Щом се стегне, се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: