Агнешко с ориз
Lamb with Rice

Агнешко с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Агнешко с ориз1 / 2
30/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
"Агнешко с ориз, но с ориенталски вкус и аромат - опитайте и ще се почувствате като герой от 1001 нощ"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате месото и го овкусявате със сол и бахар.

Лукът нарязвате на дребно. Добавяте го към месото и слагате една супена лъжица масло. Запържвате в тиган с три литра вода и се оставя да ври около час на слаб огън.

През това време слагате ориза в топла вода.

Запържвате каймата и я овкусявате с канела, сол и бахар. От получилия се бульон на агнешкото взимате четири чаени чаши и заливате каймата. Изцеждате ориза и го добавяте към каймата. След като заври, оставяте да ври 20 минути на слаб огън.

Накрая, когато стане готова сместа, я сервирате, като отгоре слагате агнешкото и украсявате по избор с фъстъци и бадеми.

В арабската кухня се слага и чесън за вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: