Начин на приготвяне
Приготвяме спагети от тиквички, използвайки спирализатор.
В широк и дълбок тиган загряваме малко зехтин или олио и прибавяме спагетите от тиквички, нарязаните на тънки филийки гъби и пресованите скилидки чесън.
Разбъркваме около 4-5 минути, като отделената излишна течност при готвенето отстраняваме от тигана и при необходимост добавяме още малко мазнина и готвим до готовност.
Зеленчуковите спагети трябва да останат леко сурови. Не бива да омекват съвсем. Отстраняваме от котлона и посоляваме леко.
Спагетите се разделят в три чинии. Върху всяка порция се добавят по около 1 1/2 ч.л. песто, натрошено сирене и нарязани чери домати.
Спагетите от тиквички с песто и печурки са безглутеново предложение. Освен това са кето ястие.