Гъбена крем супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3224k
Гъбена крем супа1 / 8
04/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Кадифено нежна гъбена супа, която гали небцето!"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • гъби - печурки 500 г
  • олио - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • целина - листа 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.

Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.

След 10 минути добавете копъра, целината и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.

Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони. Може също да се консумира студена. Може да се изпозлва и като сос към печено месо

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
516
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Много ми допада като идея, и ми харесва, че е веган и ще е подходяща за коледните християнски пости
07.11.2019 22:37
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
явно слагам малко вода и ми става като каша по-скоро...
04.05.2016 14:24
1
1
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Точно така я харесвам.Много вкусна!
04.05.2016 14:23
2
Мариела Христова
Мариела Христова
Много хубава зеленчукова крем супа.
09.01.2016 08:55
2
анн
анн
Супата е страхотна, много е вкусна. Аз лично добавих и една чаша прясно мляко и така стана страхотна. Само внимавайте да не прекалите с водата, за да не я направите рядка!
04.06.2012 13:07
3
1
VENYVAL
VENYVAL
Снощи я пробвах и всички много я харесаха
20.02.2012 09:06
1