Начин на приготвяне
Намазняваме съда, в който ще печем, с малко масло. Нарязваме ябълките на полумесеца и ги подреждаме. Аз ги наръсих с една лъжица захар за повече сладост и малко мусковадо, понеже харесвам вкуса (тези неща не са задължителни).
Разбиват се добре яйцата със захарта, след това се добавят яйцата и олиото и ванилията. Бакпулверът и брашното се смесват и се прибавят и те. Сместа се разбива, докато се получи гладка хомогенна смес. Накрая се добавят смлените орехи, разбърква се добре и се изсипва върху ябълките.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, проверяваме с клечка за изпичането на сладкиша с ябълки.
Като се изпече, изваждаме от фурната. Когато поизстине, обръщаме в чиния/поднос.
По желание, може да се украси с бита сметана.
А може и да поднесете топка сладолед към ябълковия сладкиш с яйца.