Канелони с телешка кайма и сос Бешамел

15/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
"Където ухае на канелони с телешка кайма и сос Бешамел, ухае на щастие "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
  • Преглеждания общо5 743
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържват до златисто. Прибавят се нарязаните на кубчета моркови, каймата, гъбите и чушките.

Долива се малко вода, овкусява се със сол и се поръсва с черен пипер. Пастата се вари според указанията на опаковката, изцежда се и се оставя да се охлади. След като и сосът се охлади маникотите се пълнят със соса.

За соса Бешамел: Брашното се запържва в маслото, на тънка струя се долива млякото, като се разбърква непрекъснато. Поръсва се с индийското орехче и се овкусява със солта. Трябва да се получи гъст сос.

В тавичката се сипват 2/3 от соса, където се реди пастата и се долива с останалия сос. Поръсва се с пармезана и се покрива с фолио. Пече се около 30 мин. В последните 5 мин. от печенето се маха фолиото и се пече още 5 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар