Кремсупа от червена леща
Cream Soup of Red Lentils
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от Леща»Кремсупа от червена леща

Кремсупа от червена леща

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Кремсупа от червена леща
Снимка: Keep Walking
1 / 4
19/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Кадифена супа с мек аромат, която гали небцето!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в студена вода за около 30 мин, след което се изплаква добре.

Слага се в дълбока тенджера, залива се със студена вода, слагат се лук, зехтина и кубчетата бульон и се оставя да ври до увирането й.

След това се пасира с пасатора. Ако е доста гъста, й се долива гореща вода и отново се връща за малко на огъня, колкото да заври.

Поръсваме супата от леща с черен пипер, магданоз и лимонов сок на вкус.

Консумира се със зелен лук, зелени маслини, салата от домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: