gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с телешка кайма

Лазаня с телешка кайма

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k1k
Лазаня с телешка кайма1 / 2
25/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина до омекване. Прибавя се каймата, смесена с малко вода. Овкусява се със сол и черен пипер. След като каймата си промени цвета, се прибавят гъбите, маслините и се задушава за няколко минути. Прибавят се обелените домати и се вари, докато се сгъсти сосът.

За сос Бешамел: Запържва се брашното в разтопеното масло, долива се на тънка струйка прясното мляко, разбърква се непрестанно, докато се сгъсти сосът. Поръсва се със солта и черния пипер.

Корите за лазаня се варят според указанията на опаковката и се отцеждат. Лазанята се реди в намаслена тава. Налива се на дъното на тавата от доматения сос, след това се редуват пласт кори, пласт червен сос, пласт настърган кашкавал до изчерпване на количеството. Последният пласт трябва да е от кори.

Лазанята се залива със соса Бешамел и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: