Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Вкусни и лесни бисквити без яйца и масло

Вкусни и лесни бисквити без яйца и масло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4k4
Вкусни и лесни бисквити без яйца и масло
Снимка: Ivelina
1 / 2
12/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Истински и вкусни, приготвени с прости съставки, тези бисквити могат да бъдат потопени в горещо мляко сутрин, но също така са отлична следобедна закуска за спиране на глада"

Необходими Продукти

  • бадемово мляко - 150 мл (краве мляко, кокосово или портокалов сок)
  • слънчогледово олио - 120 мл
  • захар - 120 г
  • лимонова кора - 5 г настъргана
  • ванилин - едно саше, 8 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • пълнозърнесто брашно - 450 г или универсално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези бисквити са ароматни и ронливи, идеални за всички хора, които не могат да ядат яйца или трябва да намалят употребата им.

Истински и вкусни, приготвени с прости съставки, те могат да бъдат потопени в горещо мляко сутрин, но също така са отлична следобедна закуска за спиране на глада, може би придружени с чаша чай.

Уверявам ви, че тези бисквити ще бъдат разграбени: всички ще ги харесат, особено децата, които също ще се радват да пъхат ръцете си в тестото с нас, за да ги приготвим!

Използвах мляко като основа, но растително мляко, портокалов сок или кафе също са подходящи. Редувайки тези съставки, всеки път ще получаваме различни, но винаги вкусни бисквити. Това е основна рецепта, с която никога няма да сбъркате.

В купа се изсипват млякото, слънчогледовото олио и захарта. Добавете настърганата кора на един лимон, пакетчето ванилин и половин пакетче бакпулвер.

Нека започнем да бъркаме с вилица или с ръце и да добавяме брашното - малко по малко.

Прехвърляме върху плота и продължаваме да работим, докато получим гладко и меко тесто.

След като тестото е готово, пригответе купа с малко захар. Вземаме парче от тестото, правим фитили с ръце, навиваме ги малко и с нож ги нарязваме на парчета около 4-5 см или по-големи, като придаваме форма на нашите бисквити. Пасираме ги в купичка със захарта от всички страни.

Поставете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене, и печете в статична фурна на 180°C за 20 минути или в конвекторна фурна на 170°C за същото време.

След като бисквитите са изпечени, оставете ги да изстинат напълно и ги съхранявайте в херметична тенекиена кутия или в стъклен съд за бисквити. Те ще останат ароматни 7-8 дни.

Вкусните и лесни бисквити без яйца и масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: