Джолан в тенджера под налягане

17/04/2014
Mariana
отMarianaДжедай56093720
"Надали сте опитвали по-крехък джолан Бон Апети!"
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 760
  • Преглеждания за месеца1824
  • Преглеждания за седмицата128
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете два средно големи свински джолана. Изплакнете ги със студена вода и ги сложете в по-дълбока тенджера под налягане. Добавете ситно нарязания лук, целите скилидки чесън, моркови и необелените картофи.

Продуктите се заливат с бяло вино и зехтин, добавят се подправките и се сипва вода, така че да ги покрие. Тенджерата се затваря и ястието се вари 1 час на умерен огън (след като "съсне").

Сварените джолани се прехвърлят в подходяща дълбока тава. Картофите се обелват, нарязват и добавят към месото. Останалите продукти се пасират и с получения сос се заливат джоланите и картофите. Ястието се запича около 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Mihail Raymondo
Mihail Raymondo
05.05.2017 13:12
И аз за първи път готвя джолан в херметик, само че картофите ги обелих. Стана доста вкусно. Благодаря за рецептата!
0
0
Иван
Иван
20.01.2017 13:23
За първи път готвя и мисля че се справих добре.Малко импровизирах. Нямах бяло вино и сложих чаша червено, а вместо дафинов лист- мащерка.
Това беше моето кръщене в кухнята по случай закупуването на тенджера под налягане.
Стана доста вкусно
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв