gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Спагети»Оригинален сос Болонезе

Оригинален сос Болонезе

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k2k
Оригинален сос Болонезе1 / 2
18/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Оригинална рецепта за сос Болонезе - захващайте се"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът и маслото се загряват, запържва се чесънът и колбасът. След няколко мин. се добавя лукът, морковът и целината. След като омекнат се добавят и двата вида кайма, бърка се докато станат на трохи.

Долива се прясното мляко и се готви 10 мин. Добавя се размитото във вода доматено пюре и нарязаните на ситно домати. Долива се 800 мл гореща вода, овкусява се със сол и черен пипер.

Поръсва се с босилек. Сосът се готви около час и половина, като в последните минути се добавя настърганият Пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: