Спаначен пай с Фета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7699032k
Спаначен пай с Фета1 / 2
22/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Нарежете маслото на парчета. Смесете ги. Прибавете към тях жълтъка, солта и водата. Омесете средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.

Измийте спанака и го нарежете. Задушава го заедно с чесъна в зехтина за около 5 минути или докато промени цвета си. След това прибавете натрошеното сирене Фета. Разбъркайте добре.

Разбийте яйцата и ги подправете със сол и черен пипер. Към тях се добавя сметаната.

Тестото се изважда от хладилника и се разточва на кръгла кора, с която се покриват дъното и стените на тавичка. Върху тестото изсипете спаначената смес и с лъжица я разстелете добре. След това залейте с яйцата и сметаната.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете пая около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: