Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани със сметанов сос

Руло Стефани със сметанов сос

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
711k127443
Руло Стефани със сметанов сос
Снимка: Иван Паунов
2 / 4с Видео
22/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Неустоимо вкусно руло Стефани, което да приготвите за един чуден обяд със семейството"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 1 кг
  • яйца - 3 бр. (2 за варене, 1 за каймата )
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • джоджен - щипка
  • чубрица - щипка
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 100 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • краве масло - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • картофи - 500 г
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите с дафиновия лист, като преди това сме ги обелили. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.

Загряваме млякото и маслото и заливаме сварените картофи с него. Хубаво намачкваме, за да стане меко картофено пюре.

Обелваме моркова и също го сваряваме. Сваряваме така и яйцата и след това ги обелваме.

Каймата смесваме със ситно нарязан лук и чесън. Добавяме сухите подправки и хубаво разбъркваме.

Каймата нанасяме върху стреч фолио. Върху нея притискаме с втори лист фолио и сплескваме хубаво, за да стане плоско.

По средата нанасяме моркова, нарязан на жулиени, киселите краставички и яйцата, които сме разполовили.

С помощта на долното фолио завиваме руло и леко притискаме, като така ще стане равно.

Прехвърляме соленото руло в тавичка с хартия за печене и и печем във фурната за 40 минути на 200 градуса.

Сосът, който се е получил в тавичката, го изсипваме в малка касерола и го смесваме със сметаната.

Редуцираме сместа наполовина и я овкусяваме със сол и черен пипер. Пюрираме с пасатора.

Презентираме, като в чинията нанесем първо пюрето, после две резенчета от рулото Стефани и накрая заливаме със соса.

Рулото Стефани със сметанов сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Готвя го, ефектно е, но не го ям. :)
20.02.2023 19:31