Задушен кефал с целина

Задушен кефал с целина

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Задушен кефал с целина1 / 2
16/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Не съсипвайте рибата, като я пържите - кефал е най-вкусен задушен и сме тук, за да ви го докажем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и добре измити парчета риба се нареждат в намазана с масло тенджера. Заливат се с вода и се добавят нарязаните на парченца моркови, целина и магданоз.

Поръсва се със сол и се напръсква с оцета. Похлупва се и се оставя да се задушава на тих огън. Отстранява се кората на филиите и те се запичат до порозовяване.

Рибата се нарежда върху филиите и се залива с разтопеното масло. Украсява се с резени лимон и стръкчета магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: